← Tillbaka *
Ny station i Karlskrona

2011-08-10 23:29
Hej!

Det började med sporadisk täckning på marinetraffic.com för några veckor sedan och jag blev "tvungen" att rota fram min gamla trotjänare Realistic/Radioshack Pro-2042 med diskriminatorutgång. Labbade en del med Shipplotter 2004-2005 när jag bodde i Göteborg så jag visste på ett ungefär hur det funkade. Fick igång det med ett enkelt spröt och började dela data på marinetraffic.com.

Fick blodad tand och sitter från idag med en True Heading Carbon RX och en slim-jim utanför fönstret! Inte supertäckning ut mot havet pga mitt läge men täcker iaf ~10 nm och upp till 20-30 öster ut där jag har öppet hav i en smal glugg. (Här ska labbas med antenner och lägen i höst.)

Så ser ni aiskarlskrona.se på marinetraffic.com så har jag råkat fånga upp en signal eller två... :)

Är det någon mer sida/tjänst man bör dela med sig med?

/ThomasThomas hemsida
Svar 1 - 2011-08-11 08:53
Hej Thomas!
Jag ser dig inte över ShipPlotter. Vad har du för ID där?

Hasse
Svar 2 - 2011-08-11 10:15
Hej!

Delar inte data i ShipPlotter än, men jag ska försöka aktivera detta. Shipplotter må vara tekniskt bra, men gränssnittet är väl inte riktigt 100 :). Det finns ju minst 5-6 sätt att dela data på. Återkommer i frågan!

Thomas
Svar 3 - 2011-08-11 13:39
Hmm... det trillar in en massa fartyg från www.shipraiser.com (ID 442 på marinetraffic.com) här i trakterna nu. Slumpen eller någon som satt igång något efter min post igår?

/Thomas

Thomas
Svar 4 - 2011-08-12 03:18

Hej Thomas,

Alltid kul med nya mottagarstationer!

Det är jag/vi som är "Shipraiser", det är ett nätverk av i dagsläget 26 mottagare runt kusten från Koster till Stockholm. Vi delar rådata via TCP och skickar den även vidare till MarineTraffic och Siitech. Nere i sydost så är det Johnny Apells mottagare på Utklippan, www.sm7ucz.se/ som normalt levererar väldigt bra täckning. Tyvärr finns för tillfället endast 3G-bredband där ute som fungerar halvbra, men vi jobbar på att återupprätta en radiolänk ut till fyren.

Det ihop med en viss ombyggnad pga renoveringen som pågår gör att vi haft ett längre avbrott av data, men nu är det igång igen, faktiskt helt slumpmässigt i relation till din post! Det är på gång ytterligare mottagare på olika ställen samt en webplats på www.shipraiser.com efter hand.

Eftersom det är lite skakigt med förbindelsen till Utklippan och ön vintertid är svår att nå så hade det varit intressant med en mottagare till inne i Karlskrona, så om du vill vara med i vårt samarbete kan jag ordna en placering på ett högt hus på Trossö om du är intresserad.

Här finns lite historik om hur nätet växt fram:
www.orebrohamn.com/ais/forum/visa.php?t=33
www.orebrohamn.com/ais/forum/visa.php?t=3
www.orebrohamn.com/a is/forum/garkiv/forumtopic162eb.html?u=5301&n=1853

MvH /Marcus

Marcus Åkesson e-post
Svar 5 - 2011-08-12 21:12
Intressant! Snacka om sammanträffande!

Ja då har jag inte så mycket att komma med vad det gäller täckning om ni sitter på Utklippan :)

Jag mailar dig om lite detaljer. Vi har ju gjort affärer förr tror jag... :)

/Thomas

Thomas
Svara på "Ny station i Karlskrona"

Namn: Epost: Hemsida:
Dagens datum: (2 siffror) E-post och hemsida är frivilliga uppgifter.
Till AIS-sidan