← Tillbaka *
Vart köpa Smartradio SR162 ?

2010-06-15 09:56
Är det någon som vet vart jag kan köpa en Smartradio SR162, eller om någon har en till salu ?
Niklas
Svar 1 - 2010-06-16 20:29
Kan annars rekommendera Comar AIS-2-USB alt Comar AIS-2-NMEA. Har själv en Comar AIS-2-USB (som blev "Bäst i test") och är mycket nöjd. Kolla även True Heading RX Carbon, helt ny.

Här finns dessa AIS-mottagare: www.ctvservice.se/AIS/AIS-mottagare/View-all-products.html

Per G nilsson e-post
Svar 2 - 2010-06-17 22:21
Här är testresultaten: milltechmarine.3dcartstores.com/customer_center/pbo_ais_test_jan.pdf


PG e-post
Svar 3 - 2011-01-06 20:30

PBO-testaren har använt en helt felaktig testmetodik, så de resultaten är tyvärr helt intetsägade. Det går inte att testa AIS-mottagare på det sättet. Notera t ex att transpondrarna får ganska olika värden trots att det är EXAKT samma mottager i 5 av dem. Det är dock en hyfsad översikt av tillgängliga enheter/funktioner.
Jag såg den testen redan före publicering och var me doch påtalade detta men utan att någon ändring skedde, testen var ju redan gjord.

Min erfarenhet under hösten är att Comars AIS2-serie har stora problem med störtålighet mot andra sändare, se mitt inlägg här:
www.orebrohamn.com/ais/forum/visa.php?t=26

Har bara börjat testa RX-Carbon men den verkar överraska positivt för dess prisläge. Finns ingen anledning att köpa en dyrare Comar-mottagare. Dessutom har den både USB (med spänningsmatning) och 12V+NMEA-seriedata. En mottagare med endast USB går inte att koppla in till en kartplotter, och ej heller till en ethernetkonverter, något som vi i AIS-nätverket utnyttjar på varje mottagarplats.

/Marcus

Marcus Åkesson e-post
Svara på "Vart köpa Smartradio SR162 ?"

Namn: Epost: Hemsida:
Dagens datum: (2 siffror) E-post och hemsida är frivilliga uppgifter.
Till AIS-sidan