< Index - Det senaste är alltid sist. Sida 1 <%new%>
CSB200 AIS visar namn!
3 svar hittills.

Lördag 5 Maj 2007, 21:44 CSB200 AIS visar namn! (Ursprungligt inlägg)


Hej

Har idag varit ute och träffat mina sjöräddningskollegor (Rescue Lady) från Brändö.Vi har fått sådan info att CSB200 AIS inte visar ship name till andra AIS mottagare. Då vi (Rescue Hamnsundet) träffades idag kunde vi inte se namnet på Rescue Lady i Rescue Hamnsundet AIS (Furuno FA-150 AIS) precis som vi trodde. Dock talade jag med en kollega som tittade på AIS info från Norra Åland och namnet på Rescue Lady fanns med i info på internet. Är det någon som vet hur det kan bli så???? Får SP info från andra platser om båtnamn ifall det inte sänds från AIS sändare.

Sten-Göte | e-post | hemsida


Söndag 6 Maj 2007, 01:44 CSB200 AIS visar namn!


Hej,

CSB200 är som du vet en KlassB-transponder. Alla de KlassB som nu kommer ut på marknaden använder den variant av radioprotokoll (CS) som skiljer sig från SOTDMA som KlassA-transpondrar använder.

KlassB CS skickar fartygets namn, men med det meddelande som föreskrivs för KlassB CS. Äldre Klass-A-transpondrar är inte förberedda för detta sätt att skicka namn. Med en ev uppgradering i mjukvaran i Furunon kommer det förmodligen att fungera.

Problemet är alltså inte att namnet inte skickas, utan att FA-150 inte förstår det sätt det skickas på.

De flesta rena mottagare, samt avkodningen inbyggd i ShipPlotter, har inga problem att ta emot namnet, därför syns det utmärkt på dessa system.

MvH,

/Marcus

Marcus Åkesson | e-post


Söndag 6 Maj 2007, 10:25 CSB200 AIS visar namn!


Hej

Tack för info Marcus. Den Furuno FA-150 vi har inköptes senaste höst så den är ganska ny, dock inte tillräkligt ny för att ha den senaste mjukvaran tydligen.

Sten-Göte | e-post | hemsida


Lördag 30 Juni 2007, 23:27 CSB200 AIS visar namn!


Hei,

Jeg har samme problem med Furuno FA100. Den ser heller ikke AIS class B med mindre jeg oppgraderer softwaren. Denne softwaren er visst nok ikke laget ennå.

Mvh
Einar

Einar Nesvåg | e-post | hemsida


< Index - CSB200 AIS visar namn!

Sida 1

     Till AIS-sidan