< Index - Det senaste är alltid sist. Sida 1 <%new%>
Problem med AIS paa Raymarine E serie
2 svar hittills.

Måndag 10 September 2007, 17:24 Problem med AIS paa Raymarine E serie (Ursprungligt inlägg)


Vi er tre gutter som akkurat har realisert drommen om aa ta ett aar fri fra jobb, kjoepe seilbaat og dra paa langtur til karibia. Vi har en Raymarine E serie (E80) plotter og ProNav B-klasse AIS sender/mottaker, begge helt nye. Vi har imidlertid problemer med aa faa vist AIS data paa plotteren, det staar bare "No AIS" paa plotteren, men vi faar opp AIS data paa programmet som fulgte med AIS'en med baade MMSI, navn. posisjon osv.

Vi har faatt alt koblet av en skipselektriker paa verftet som gjorde installeringen av alt utstyr poaa baaten (de innstallerer alt utstyr og gjoer ferdigstillelse for Jeanneau), saa koblingen av ledningene skulle vaere riktig. Han skjoente ikke hvorfor det ikke fungerte og trodde Pronav ikke var kompatibel med Raymarine...

Software for Raymarine plotteren er versjon 3.30. Baud rate for NMEA er satt til 34800 paa baade plotter og AIS.

Naar vi ser paa NMEA buffer paa plotteren, ser vi bare masse tekststringer med TX (transmit?), mens det vel skulle ha vaert RX (receive?) om plotteren mottok data fra AISén? Jeg tror dette er GPS data som plotteren sender til VHF-DSC'en vaar (Icom).

Jeg har lest et sted paa nettet at det kan vaere problemer aa koble til mer enn 1 NMEA enhet til Raymarine plotter, og at man da kanskje maa ha en "splitter" eller lignende (mulitplekser?).

Verken Belamarin (forhandler av Raymarine) eller Pronav kan hjelpe oss. Vi er i Cadiz i Spania og skulle gjerne faatt AISén til aa virke da det er et godt hjelpemiddel for aa lese andre skips posisjon, kurs og fart, saerlig nattestid hvor avstandsbedommelse er vanskelig. Vi bruker ogsaa radar, men dette trekker som kjent mye strom.

Vi har ikke saa mye peieling paa dette og er svaert takknemmelig om det er noen der ute som kan hjelpe oss.

Seilerhilsen fra Andreas, S/Y Royalwings.

Andreas | e-post | hemsida


Onsdag 19 September 2007, 08:14 Problem med AIS paa Raymarine E serie


Pröva att byta plats på gön och vit i nmeakontakten. Dvs NMEA-in+ och NMEA-in-.

/Marcus

Marcus | hemsida


Torsdag 18 Oktober 2007, 21:47 Problem med AIS paa Raymarine E serie


Fick ni löset det ?
Får ni in något typ RX $AI.... när ni kör RX på på buffer ?

Fredrik


< Index - Problem med AIS paa Raymarine E serie

Sida 1

     Till AIS-sidan