< Index - Det senaste är alltid sist. Sida 1 <%new%>
AIS till PDA?
2 svar hittills.

Fredag 22 April 2005, 17:14 AIS till PDA? (Ursprungligt inlägg)


Hej det vore ju kul om man kunde koppla en liten AISmottagare till en kartvisande PDA, t ex en av de nya PPC med VGA skärm. Finns det ngn PPC variant av Shipplotter?

Jonas Lönnroth | e-post


Fredag 22 April 2005, 17:52


PDA, PPC, det blir mycket förkortningar. Handdator alltså. ShipPlotter är ett vanligt Windowsprogram, som bara finns i en variant. Jag har ingen aning om, vad en handator klarar av, då jag aldrig provat någon.
Är det någon annan som vet?

Hasse | hemsida


Fredag 22 April 2005, 18:58


PPC står för Pocket PC, numer ska det heta windows mobile edition (vilket inte är för mobiltelefon för det heter windows mobile phone edition). En annan Personal Digital Assistant är Palm OS baserade Garmin iQue 3600 med inbyggd GPS. Både Palm OS och PPC baserade apparater kan t ex visa kartor i Fugawi, även en från PC nedladdad Fugawi ENC bild.

PDAs har vanligen seriellt interface och enheter med seriell kommunikation kan anslutas med kabel eller bluetooth. Baudhastighet kan ställas in. AIS RX yacht borde fungera. Återstår bara programvaran....

AIS mottagning till handddator verkar vara en så given applikation för mobilt bruk att det säkert kommer. Det är mycket enklare att ha en handdator med sig i fritidsbåten än en laptop.

Jonas Lönnroth | e-post


< Index - AIS till PDA?

Sida 1

     Till AIS-sidan